Keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás

A weboldalakat sokan nem optimalizálják. Szeretném, ha megértenéd, miért is fontos, hogy a Google előírásainak megfeleljen a weboldalad.

A kereső optimalizálás és keresőmarketing során Google nem akar senkivel se kiszúrni, de minőségi találatokat szeretne megjeleníteni. Sok esetben látom, hogy egy rosszabb/gyengébb konkurencia van elöl, mert ügyesebben optimalizálja a weboldalát. A Google nem tud egyes oldalak SEO taktikája alapján kitiltani, illetve súlyos hibát kell elkövetni ahhoz, hogy a Google irodájában valaki felfigyeljen rá. A Google algoritmusa az, ami kitilthatja az oldalad, ha elköveted a legfőbb bűnöket és csalsz.

Ebben a fejezetben megmutatom mire figyelj oda, amit szeret a Google és így gyorsan előrejuthatsz a találatokban.

Tartalom: A Google jelenleg azokat az oldalakat emeli ki, akik releváns és értékes tartalmakkal rendelkeznek. Sok olyan blog van elöl, ahol napi szinten jelennek meg bejegyzések és az adott témát 100%-ban keresőoptimalizált cikkekben mutatják be. A tartalom még nagyobb király manapság!
Keresőoptimalizált weboldal: A Google szereti, ha az oldalad gyors, beszédes optimalizált az URL és az oldalon minden kód és alkalmazott technika helyesen van megadva. Hiba már az is, ha kiteszel egy képet és nincs kitöltve az ALT eleme. ami a kép aláírása.
Struktúrált adatok: A szövegírás közben alkalmazni kell a H1 főcímet és alatt a H2 és H3 alcímeket. Fontos, hogy 1 H1 cím lehet, de több H2, és a H2 címen belül lehet több H3 alcím. A struktúrához használj fel felsorolásokat is, mert a felsorolásba írt szöveg kiemelésnek számít, azaz használd a kulcsszavaid…
TITLE és META: Minden aloldalnak egyedi TITLE és META adata legyen. Ez fontos, hogy a Google megtudja cimkézni az oldalaid miről szólnak.